IRAHM

Institut Royal du Handicap Moteur

Het transdisciplinaire team van het Institut Royal du Handicap Moteur (IRAHM) begeleidt 120 motorisch gehandicapte jongeren, vanaf hun de geboorte tot ze de volwassen leeftijd bereiken.

 

IRAHM is gevestigd te Sint-Lambrechts-Woluwe in een fijne omgeving en beschikt over een kindercrèche met geïntegreerde neurologische crèche voor 25 baby’s, twee gespecialiseerd scholen (één voor basisonderwijs en één voor secundair onderwijs), een dagcentrum voor schoolgaande kinderen, een opvangcentrum en een werkplaats infogravure voor motorisch gehandicapte jongeren.

 

Het is één van de belangrijkste instellingen van deze aard in België.

 

IRAHM heeft steeds de ambitie gehad om een pioniersrol te spelen en innovatief te zijn zowel op het vlak van de kwaliteit van het onderwijs als bij de behandeling van deze volledig afhankelijke jongeren.

 

IRAHM krijgt subsides van de Cocof maar heeft extra steun nodig om de kinderen, die aan steeds zwaardere beperkingen lijden, beter op te vangen.

 

Om de levenskwaliteit van onze kinderen te verbeteren maar ook om hen een optimale autonomie in hun dagelijks leven te gunnen, moet IRAHM immers regelmatig in aangepast en actueel materieel investeren.

 

IRAHM rekent ook op steun om vakantieverblijven aan de jongeren aan te bieden.

Die vakantieverblijven zijn prachtige momenten en voor sommige kinderen is het hun enige kans om met vakantie te gaan.